USA (New York) - mandag den 24. marts 2008


Hjemme igen

Tilbage

Ventetiden på Island varede ca. halvanden time, før vi blev checket ind igen. Der var ikke meget aktivitet hos os i lufthavnen. Også flyet fra Reykavik gik planmæssigt og her fik vi serveret lidt morgenmad. Igen forsøgte vi at tiltuske os lidt søvn, inden flyet landede i Kastrup.

Efter vi havde fået vores bagage, gik turen direkte ud til DSB's billetbureau, hvor vi kunne købe billetter til et tog, der afgik stort set med det samme. Så vi gik ned på perronen og havde kun 5 minutters ventetid. Lækkert!

Den sidste togtur på denne ferie gik meget stille. Det var en skiftevis kamp mod søvne men vi holdt os alle stort set vågne. Vi kunne se, at det ikke var hele landet, der havde været i kamp med sneen. I København var der ingen sne, på midtsjælland sneede det. Fyn var også snefri men da vi nærmede os Fredericia kunne vi godt se, at der havde været sne. Så "snestormen" må have været længere oppe i Jylland.

Ved kaffetid kunne vi tage afsked med Gitte og Hans - og sige tak for en rigtig dejlig tur. Hjemme ventede Vibe og Lasse med kaffe, franskbrød og kage. SUPER!

Epilog

Det har været en ekstrem oplevelsesrig tur. Spækket med den ene oplevelse efter den anden. Så snart vi var færdig med at inspicere en ting, tog vi subway'en til den næste og systemet fungerede faktisk rigtig godt. At gå rundt til de forskellige ting (via subway'en) er en god måde at opleve byen på. Det er min oplevelse, at man kan nå at kapere alle indtrykkene på den måde. Hvis vi var taget med en af de mange sightseeing busser, vil det blive for kompakt. Så bliver det skrækscenariet med japanerne, der kører rundt i en bus, hopper af, trykker på knappen og hopper på bussen igen - videre til næste destination. ...Siger jeg, der sikkert har taget flere billeder end de fleste japanere på turen :-)

Det bedste råd til dig, hvis du skal en tur til New York er, at købe det omtalte Metro kort og brug ganske kort tid på at sætte dig ind i systemet. Det er faktisk meget let. Man kører kortet igennem, når man skal med toget og så kører man såmænd bare derhen, hvor man gerne vil. Kører man forkert er det bare at hoppe af toget og finde over på modsatte perron. No problem. Det er meget mere value for money i forhold til de priser, som sightseeing busserne koster. Det er typisk 3-4 gange mere end vi har givet for Metrokortet. Vores kort holdt en uge, hvor sightseeing busserne typisk er 3-dags.

Et godt råd er at gå efter de gratis glæder i New York - i hvert fald som førstegangsrejsende. Der er så mange ting at kigge på og alene det, at gå rundt omkring de store attraktioner er en stor oplevelse. Tag f.eks. med færgen til Staten Island, for at komme lidt på afstand af skyskraberne på Manhattan.

New York har været en positiv overraskelse, selv om her er ufattelig meget larm og luften er uren. Vi kunne konstant grave skidt ud af ører og næse... Folk taler i telefon i et væk, mens de går på gaden. Ellers hører de musik. Trafikken flyder stille og rolig og man finder hurtig ud af, at man ikke skal tage et rødt lys i fodgængerfeltet for stop. Man skal dog se sig for og så kan man sagtens gå over, selv om det er rødt.

Alt i alt har det været en rigtig dejlig tur. Om vi så vil tage til New York igen er en anden sag. Der er så mange andre storbyer, der venter på at blive opdaget og jeg vil vurdere, at selv efter et besøg på kun en uge, har vi set hovedattraktionerne. Gitte og Hans er til gengæld opsatte på at vende tilbage som en del af en tur i USA.

Turen får et 9-tal på 10-skalaen!

1